Julehjerte

Julebøger til børn - inspiration til hyggelig læsning

18.12.20
Julen er hjerternes fest, men for os er det også bøgernes fest. Her er fem stemningsfulde julebøger for børn, der kan få hele familien i rette julestemning. Fyldt med nisser, risengrød og julemænd. Frem med pebernødderne, den varme kakao og tæpper for nu skal der hygges. Alle bøgerne kan findes online på eReolengo! Glædelig læsejul

 

Gurli Gris møder julemanden

Gurli Gris

Den sjove gris og hendes familie er et hit hos de mindste. I denne bog møder Gurli Gris julemanden i supermarkedet og inviterer ham til julespil i børnehaven. Fra 2 år.

 

Julemandens ønske

Julemandens ønske

I Julemandens ønske møder vi en lidt anderledes julemand. Han dyrker kickboksning, har ring i øret, 11 børn og helt vildt travlt, for folk ønsker sig alt muligt i december. Men hvad ønsker julemanden sig egentlig? Fra 5 år.

 

Sallys far kringler julen

Sallys far

Sallys far får børn og voksne til både at grine og krumme tæer og vi bibliotekarer er også vilde med Sallys far. Så med Sallys far i huset i denne juletid, kan det ikke gå helt galt. Eller kan det: For første gang skal familien holde jul hjemme, og far er helt oppe at køre over juletræer, andesteg og kravlenisser. Fra 4 år.

 

Drengen der drog nordpå med sin far for at finde julemanden

Drengen der drog nordpå
Andreas’ far hader julen og synes det er noget pjat. De fejrede ikke jul da han var barn. Og det har han ikke tænkt sig at begynde på nu. Men så drager Andres og far på slæde gennem Grønland for at finde julemanden og juleglæden. Fra 5 år.

 

Ole Lund Kirkegaards Kikkebakke Boligby

Ole Lund Kirkegaards Kikkebakke Boligby

Kasper Hoff, som er forfatter til blandt andet bøgerne Doktor Z og Gamertz genfortæller Ole Lund Kirkegaards julekalender fra 1977. Fyldt med skøre og underholdende typer, og hvis I ikke bliver færdige i juledagene, kan den sagtens læse på alle dage man har brug for sjov og hygge. Fra 5 år.